torsdag 11 mars 2010

Elakast i världen


Detta är damen i huset. En fisförnäm liten donna som är väldigt känslig och försiktig, väldigt noga med vart hon sätter sina tassar är hon också.
Damen är lite rädd för golv. Tryggast känner hon sig när hon ligger blick stilla i sin bädd eller på en av våra lurviga mattor. Synd för henne att vi inte gjort en gång av lurviga mattor som leder till ytterdörren- det är ett av inredningstipsen hon har gett. Tyvärr är det ingen i hushållet som bryr sig om hennes tips, då hade vi även fått installera hiss ner till källaren, ljuddämpade matskålar och kattfällor.
Ibland blir jag vansinnig på damen. Som i morse, till exempel, då hon skulle morgonpinka. PÅ GÅRDEN! VILKEN FÖRÖDMJUKELSE! Det tänkte hon minsann inte göra, trots att blåsan höll på att sprängas. Hund-damen stod som en staty och stirrade mot huset. Först när jag gick in och tjuvtittade lite i fönstret tyckte hon att det eventuellt kanske kunde passa med en liiiiiiten kiss-skvätt. Åkern ska man gå till på morgonen, annars får det vara, tydligen.
Som vanligt ignoreras damens åsikter och en bestämd, elak matte kommer minsann bara att öppna ytterdörren och släppa ut djuret vid eventuella behovs-signaler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar