tisdag 31 december 2013

Snabba tankar.

Tid har jag haft men definitivt inte ork, har det egentligen inte nu heller men..

Detta med att beskatta socker och onyttig mat, det tycker jag bara är bra. På AB haglade kommentarerna om överförmynderi och "staten ska minsann bestämma allt" tätt och jag undrar hur vissa egentligen tänker.

Skräpig mat är billigare än nyttig. Resultat; alla har inte råd att köpa nyttig mat utan måste köpa skräpig, vilket leder till att de som har en fet plånbok har en smal midja och tvärtom. Så en skattehöjning skulle göra allt mer rättvist, förutsatt att skatten på nyttig mat sänks. För tro det eller ej, ingen har dött av att inte ha råd att köpa godis eller chips eller en hamburgare för 10 kr. Däremot trillar många av pinnen på grund av felaktig kost.
Att "bara de rika" har råd att köpa slisk och fett är väl ändå bättre än att många skippar billig mat pga att det är dyrare?

Fram för en "onyttighetsskatt".

-----------
I morgon är det 2014.
Hela familjen börjar det nya året med en hejdundrande förkylning. Det känns sådär. Positivt är väl att vi väntar på en ny familjemedlem, att lägga ut huset till försäljning och att vi kommer att vara föräldralediga tillsammans under 5 av årets 12 månader.

Nyårsafton firas hemma, med lite god mat och snorpapper. Det sistnämnda ej för förtäring. Av oss vuxna i alla fall, småbarnen kan man inte lita på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar